Daniel (Ineke) van Mourik

Ik ben geboren in Ravenstein in 1949. Zat vijf jaar op kostschool Notre Dame des Anges in Ubbergen bij Nijmegen. Studeerde eerst M.O. Pedagogiek en daarna Orthopedagogiek (specialisatie criminele jeugd) aan de toen nog katholieke Universiteit te Nijmegen. Ik studeerde af, maar had al voor mijn  afstuderen een andere levensrichting gekozen.

 

In 1977 was ik een van de oprichters van De Feeks, vrouwenboekhandel, café en documentatiecentrum te Nijmegen. Ik zat twintig jaar in twee redacties van feministische tijdschriften (Lover en Lust & Gratie). Publiceerde twee romans: Tropenritme en Het lege kwartier en maakte kortstondig deel uit van het dichtersgezelschap De Nieuwe Wilden.

 

Vanaf begin jaren negentig werkte ik tot 2007 aan de Universiteitsbibliotheek van Utrecht als vakreferent Sociale Wetenschappen en later als Coördinator Elektronische Collectievorming. Vanaf 2007 was ik bibliothecaris bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis (voorheen IAV, IIAV en Aletta) in Amsterdam.

 

Sinds begin april 2016 ben ik vrije zelfstandige.

 

Ik bestudeer de geschiedenis van de Sefardische Joden in Spanje en Portugal en zing thuis en op informele bijeenkomsten liederen uit de Sefardische traditie in het Judeo-Espagnol. Verder maak ik deel uit van het koor Sjier Chadasj van de Liberaal Joodse gemeente te Amsterdam, schrijf, werk aan deze website en beheer de literaire nalatenschap van mijn overleden partner Andreas Burnier (1931-2002).

Andreas Burnier Website

In 2002 overleed mijn partner, schrijver/spiritueel zoeker/rebel/cultuurcriticus/hoogleraar Andreas Burnier/C.I. Dessaur. Zij liet een rijk oeuvre na. Om haar nalatenschap in ere te houden, beheren Manja Ressler en ik, namens de Stichting Andreas Burnier,  een website die aandacht geeft aan alle aspecten van haar veelzijdig kunstenaarschap.

Ga naar website
Webdesign & development: www.silicium.nl