Boeken

Boeken

Tropenritme

 

 

 

 

 

 

 

Tropenritme achterplat

Tropenritme verscheen in 1988 bij Uitgeverij In de Knipscheer te Haarlem. Is nog verkrijgbaar.

Lege kwartier

Lege Kwartier achterplat

Het lege kwartier verscheen in 1998 bij Uitgeverij Atlas te Amsterdam. Niet meer te koop, maar wel via mij te bestellen tegen verzendkosten.

Nieuwe wildenScan

De bundel De nieuwe wilden in de poëzie verscheen in 1987 bij de Feministische Uitgeverij Sara te Amsterdam. (Alleen nog antiquarisch verkrijgbaar) Met een inleiding van Elly de Waard. ‘De Nieuwe Wilden staan buiten de, lees: mannelijke traditie en daardoor zijn zij ook niet gedoemd om zich te laten blijven. Ze ontdekken de taal om aan de werkelijkheid van vrouwen stem te geven. Hun werk is vitaal, omdat ze bereid zijn elke centimeter ruimte die ze veroveren in kaart te brengen.’

De groep vormde zich uit deelneemsters aan een poëzieworkshop van Elly de Waard bij Stichting Amazone, een Vrouwencultuurcentrum op de Singel in Amsterdam.
Het eerste optreden van de groep was tijdens het poëziefestival De Dichteressen in De Brakke Grond (april 1986). Een overzichtsartikel hoe het verder liep werd gepubliceerd door De Groene in 2001 (https://www.groene.nl/artikel/de-nieuwe-wilden).

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: